Az izsevszki gyártósor mellett fotózták le a Lada Vestát. Igaz, hogy egyelőre csak a negyvenkilenc darabos előgyártás folyik, ám mégis csak zakatolnak a gépek: az AvtoVAZ legfrissebb kompakt modellje valósággá vált. 
A szériamodell első pillantásra teljesen megegyezik a fél éve bemutatott tanulmányautóval, amely eleve mentes volt az extrém megoldásoktól, viszont nagyságrendekkel harmonikusabb és vonzóbb, mint az AvtoVAZ bármely egyéb gyártmánya. 
A végleges műszaki adatokra várnunk kell még, noha vélhetően még jóval a szeptember 25-i gyártásindítás előtt közzéteszik azokat. A logika azonban azt diktálja, hogy a Ladánál rendszeresített 1,6 literes, négyhengeres szívómotor különböző változatai kerülnek be a gépházba, 90-115 lóerős teljesítménnyel. Az első kerekek hajtottak, az automata váltó vélhetően szerepel majd az opciós listán.
Az ötmilliárd rubeles beruházás eredményeként létrejött Vesta gyártásának teljes felfuttatását követően évi 100 000 darabos termelésre számítunk. Vételárról a rubel instabilitása miatt egyelőre nem tudnak információt adni.

KÍVÁNCSI VAGY MILYEN BELÜLRŐL AZ ÚJ LADA? KATTINTS IDE ÉS MEGLÁTOD!