Az izsevszki gyártósor mellett fotózták le a Lada Vestát. Igaz, hogy egyelőre csak a negyvenkilenc darabos előgyártás folyik, ám mégis csak zakatolnak a gépek: az AvtoVAZ legfrissebb kompakt modellje valósággá vált. 
A szériamodell első pillantásra teljesen megegyezik a fél éve bemutatott tanulmányautóval, amely eleve mentes volt az extrém megoldásoktól, viszont nagyságrendekkel harmonikusabb és vonzóbb, mint az AvtoVAZ bármely egyéb gyártmánya. 
A végleges műszaki adatokra várnunk kell még, noha vélhetően még jóval a szeptember 25-i gyártásindítás előtt közzéteszik azokat. A logika azonban azt diktálja, hogy a Ladánál rendszeresített 1,6 literes, négyhengeres szívómotor különböző változatai kerülnek be a gépházba, 90-115 lóerős teljesítménnyel. Az első kerekek hajtottak, az automata váltó vélhetően szerepel majd az opciós listán.
Beindult az új Lada előgyártása 1
Beindult az új Lada előgyártása 2

Beindult az új Lada előgyártása

Beindult az új Lada előgyártása

Beindult az új Lada előgyártása 5
Beindult az új Lada előgyártása 6
Fotó megosztása:
Beindult az új Lada előgyártása 7
Az ötmilliárd rubeles beruházás eredményeként létrejött Vesta gyártásának teljes felfuttatását követően évi 100 000 darabos termelésre számítunk. Vételárról a rubel instabilitása miatt egyelőre nem tudnak információt adni.

KÍVÁNCSI VAGY MILYEN BELÜLRŐL AZ ÚJ LADA? KATTINTS IDE ÉS MEGLÁTOD!