A huszonhárom éves Najee Rivera robogójával lassítás nélkül hajtott át egy stop-táblán. Ennek szemtanúja volt két rendőr, Sean McKnight és Kevin Robinson, akik a végzetes estén a fiatal motoros nyomába eredtek. Megpróbálták megállítani, ám Rivera tovább hajtott. 
Elgázoltak, félholtra vertek egy férfit a rendőrök 1
Elgázoltak, félholtra vertek egy férfit a rendőrök 2

Elgázoltak, félholtra vertek egy férfit a rendőrök

Elgázoltak, félholtra vertek egy férfit a rendőrök

Elgázoltak, félholtra vertek egy férfit a rendőrök 5
Elgázoltak, félholtra vertek egy férfit a rendőrök 6
Fotó megosztása:
Elgázoltak, félholtra vertek egy férfit a rendőrök 7


Néhány sarokkal odébb azonban utolérték, miután a férfi elesett robogójával. Amikor megközelítették, a motoros rájuk támadt: egyiküket a közeli épület téglafalának lökte, majd a másikhoz rohant, és megpróbálta elvenni a gumibotját. Ekkor a rendőrök több ütést mértek rá, aminek következtében betört az arccsontja, a jobb szeme teljesen bedagadt, és több helyen felszakadt a bőre.
Legalábbis ezt írta le jelentésében a férfit letartóztató rendőrpáros. Rivera barátnője azonban megszerezte egy, az állítólagos támadás közelében működő üzlet biztonsági kamerájának felvételét, amin egyértelműen látszik, hogy a rendőrök elgázolták a motoron menekülő férfit, majd azonnal elkezdték ököllel és gumibottal csépelni a földön fekvő sebesültet. “Csupa vér volt a járda” – emlékezett vissza a borzalmas éjszakára a lány.

A 2013 májusában történt eset nyomán belső nyomozást rendelt el a rendőrség, majd hivatalból feljelentést tett a két rendőr ellen, akiket a napokban lezárt nyomozás idejére felfüggesztettek, majd annak letelte után azonnal elbocsátanak.
A rendőrök közvetlen felettesei, illetve Philadelphia város vezetése szerint megbocsáthatatlan, ami történt. “Még ha Rivera maga lett volna a megtestesült gonosz, akkor sem megengedett, hogy így bánjanak egy gyanúsítottal” – mondta a kerületi ügyész.
Egyelőre nem tudni, hogy Rivera indít-e kártérítést pert a város ellen.
250-nel száguldott a városban, és nem ő volt a leggyorsabb a csapatban: elképesztő videó a budapesti éjszakából!

Elgázoltak, félholtra vertek egy férfit a rendőrök 8