Frissítés (16:55):

A havas, csúszós útburkolat miatt a délutáni óráktól a 61-es számú főúton Iharosberény belterületén a Dózsa György utcában, valamint a 6607-es számú úton Lad belterületén a Szabadság térnél lévő emelkedőnél a rendőrség nem engedi továbbhaladni a tehergépjárműveket. Az egyenruhások Iharosberény irányába tartó tehergépjármű-forgalmat Vése felé visszafordítják. A 6607-es számú úton visszafordításra nincs lehetőség, a tehergépjárművek várakozásra kényszerülnek. A korlátozás a személygépjármű-forgalmat nem érinti.Frissítés (16:40):

Járművek akadtak el Pécsen a Hunyadi János utcában, az Aradi vértanúk útjától nem messze. A bejelentés szerint több személyautó mellett autóbusz és teherautó is elakadt a hóban, a járművek teljesen elfoglalják az útpályát. A helyszínre a pécsi hivatásos tűzoltókat riasztották, az egységek először lezárták a helyszínt, hogy újabb autók ne jussanak bajba, majd megkezdték a járművek kiszabadítását. Több személyautót már kiszabadítottak, de még mindig több elakadt jármű van a helyszínen.

Frissítés (16:30):

Keresztbe fordult egy kamion Zala megyében, Sandnál, a 61-es főútra vezető úton. A balesetben senki sem sérült meg, azonban a jármű mozgatásához a nagykanizsai tűzoltók darujára lesz szükség.

Frissítés (16:10):

Elakadt egy autóbusz Baranya megyében, Komló-Zobákpusztánál. A jármű nem tud felkapaszkodni az emelkedőn, mert a hóréteg alatt jég fagyott az útra. A helyszínre riasztott komlói tűzoltók a közútkezelő járműveit várják a helyszínre, hogy letolják a havat, illetve felsózzák az utat. Az elakadt jármű miatt csak a fél útpálya járható.

Felborult autók, elakadt kamionok az utakon 1
Felborult autók, elakadt kamionok az utakon 2

Felborult autók, elakadt kamionok az utakon

Felborult autók, elakadt kamionok az utakon

Felborult autók, elakadt kamionok az utakon 14
Felborult autók, elakadt kamionok az utakon 15
Felborult autók, elakadt kamionok az utakon 16
Felborult autók, elakadt kamionok az utakon 17
A képre kattintva galéria nyílik!
Felborult autók, elakadt kamionok az utakon 19
Felborult autók, elakadt kamionok az utakon 20
Felborult autók, elakadt kamionok az utakon 21
Felborult autók, elakadt kamionok az utakon 22
Felborult autók, elakadt kamionok az utakon 23
Felborult autók, elakadt kamionok az utakon 24
Fotó megosztása:
Felborult autók, elakadt kamionok az utakon 25 Frissítés (15:30):

A 67-es főúton Kaposvár és Somogyaszaló között két kamion kellett kimenteni a tűzoltóknak. A Toponári úton vonórúddal próbálják
 kihúzni az elakadt autóbuszt. Ugyancsak autóbuszt kell drótkötéllel kihúzni Kaposszerdahely közelében, Zselickislakon. Szintén Somogy megyében, a 61-es főúton Pogányszentpéternél ugyancsak elakadt kamiont kell kivontatni, ebben a nagykanizsai hivatásos tűzoltók nyújtanak segítséget. Lengyeltótinál is elakadt teherjárműhöz riasztották a tűzoltókat..

Frissítés (15:10):

A 68-as főúton árokba hajtott autót drótkötél segítségével tűzoltók húzták ki. Marcali közelében Somogyzsitfánál egy nyerges vontató akadt el, és zárta el a fél útpályát. Itt is a tűzoltók segítsége kellett. Lábodnál egy árokba csúszott gépkocsit kellett a tűzoltóknak kihúzni, ezért a Mike felé vezető útszakaszt rövid időre teljesen lezárták, majd félpályán megindult a forgalom. Kaposvár határában, a Pécsi utcában elakadt autóbusznak csörlővel nyújtott segítséget a helyi tűzoltó egység, majd a buszfordulónál is biztosította a jármű biztonságos fordulását. A 67-es főúton Kaposvár és Somogyaszaló közötti szakaszára is elakadt kamionhoz kértek segítséget.

Frissítés (14:50)

Megnyitották a győri ETO Park parkolóját a Szlovéniába tartó kamionosok előtt, akik a havazás miatt nem tudnak belépni az országba, közölte az ETO Park vezetője pénteken az MTI-vel.

Rácz Józsefné elmondta, hogy mintegy negyven kamion tud várakozni az élményközpont parkolójában. Amennyiben szükséges, meleg étellel és takarókkal is segítenek a sofőröknek.

Frissítés (14:30)

A délelőtti órákban a magyar-horvát határszakaszon leállították a kamionforgalmat, a vagyis a 7.5 tonna megengedett össztömeg feletti teherjárművek az M7-es autópálya 234-es kilométerétől már nem közlekedhetnek Horvátország irányába. A teherforgalmi korlátozás feloldásáig a kijelölt parkolókban, illetve pihenőkben kell várakozni. Hasonló a helyzet a magyar-szlovén határszakaszon Rédicsnél és Tornyiszentmiklósnál, a teherjárművek ott sem léphetik át a határt, ott is várakozni kell.

Zalában az M7-es, az M70-es, a 86-as és a 61-es főúton is korlátozni kellett a teherforgalmat.

A havazás miatt a Baranya Megyei Védelmi Bizottság 2015. február 6-án 13 órától a megye egész területére elrendelte a 7,5 tonna össztömeg feletti járművek közúti közlekedésének korlátozását. A korlátozás az M60 számú gyorsforgalmi út és az M6 autópálya megyei szakaszát nem érinti.

Felborult autók, elakadt kamionok az utakon 26 Korábban:

A havazás miatt emelkedőkön elakadt kamionok, árokba csúszott és felborult személyautók mentését végzik megyeszerte folyamatosan a somogyi tűzoltók – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

Somogyaszalótól háromszáz méterre egy terepjáró borult az árokba, míg Juta külterületén több nyerges vontató akadt el az emelkedőn. Marcalinál, Csurgón, Kaposváron, a töröcskei emelkedőn, valamint Bárdudvarnok és Ságvár külterületén is kamionok és teherautók sofőrjei kérték a tűzoltók segítségét.

Barcson egy tetejére borult személyautó mentéséhez riasztották a dél-somogyi város hivatásos tűzoltóit. Ebben a járműben hárman utaztak, senki sem sérült meg.

A képre kattintva galéria nyílik!

A képre kattintva galéria nyílik!

Korábban Barcs és Drávaszentes között árokba borult egy menetrend szerint közlekedő autóbusz. A balesetben két ember súlyosan, nyolc könnyebben megsérült.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek éjfélig szóló veszélyjelzése szerint Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyében is lehet gyenge ónos eső. Emellett több megyében havazásra és hófúvásra figyelmeztetnek. Havazás miatt Baranya megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Baranya, Somogy és Zala megyére hófúvás miatt érvényes másodfokú figyelmeztetés. Ezeken a területeken arra is készülni kell, hogy a viharos szél magas hótorlaszokat emel.

Felborult autók, elakadt kamionok az utakon 28 Péntek éjfélig 5 centimétert meghaladó mennyiségű hó Vas, Zala, Somogy, Baranya, Tolna és Bács-Kiskun megyében valószínű, de Baranya megyében, illetve Somogy és Zala megye déli határán 15-20 centiméternél is több friss hó hullhat. Az említett területeken nagy mennyiségű vizes, tapadó hóra kell felkészülni.

Megteltek a zalai kamionparkolók a havazás miatt elrendelt forgalomkorlátozások miatt, a rendőrök ezért az M7-es autópályán már Somogyban pihenőhelyekre terelik a teherjárműveket. Zala megyében mintegy ezer kamionparkoló van a főbb útvonalak térségében, ezek pénteken kora délutánra mind megteltek. Több kamion az utak mentén parkol.

Délelőtt Szlovénia és Horvátország lezárta határátkelőit a havazás miatt, ezért Zalában az M7-es, az M70-es, a 86-as és a 61-es főúton is korlátozni kellett a teherforgalmat. A személygépkocsi-forgalom továbbra is zavartalan.