Frissítés (21:00):

Közúti közlekedési baleset történt 2015. január 30-án 19 óra 45 perckor az M7-es autópálya Balaton irányába vezető oldalán az 52-es kilométerszelvényben, Pákozd térségében. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján egy Audi típusú személygépkocsi, eddig tisztázatlan körülmények között, a szalagkorlátnak ütközött. A helyszíni szemle és műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon a forgalom félpályán halad.
Az M1-es autópálya 127-es kilométer szelvényében, a győri elkerülő szakaszon 19 óra 40 perckor négy jármű hajtott egymásnak. A balesetben senki nem sérült meg. A rendőrök a főváros felé vezető oldalon a belső sávban helyszínelnek, a külső- és a leállósávban halad a forgalom.

Frissítés (20:00):

Rajka határátkelőnél a tehergépjárművek belépésére vonatkozó forgalomkorlátozást a szlovák hatóságok 19 óra 20 perckor feloldották. A 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó gépjárművek a rajkai határszakaszon beléphetnek Szlovákia területére.

Frissítés (18:00):

Az M1-es autópálya 130-as kilométer szelvényében, Börcs térségében 17 óra után öt jármű hajtott egymásnak. A balesetben senki nem sérült meg. Az eddig rendelkezésre álló adatok alapján az ütközést relatív gyorshajtás és a követési távolság be nem tartása okozta.
A rendőrök a főváros felé vezető oldalon a belső sávban helyszínelnek, a külső- és a leállósávban halad a forgalom. Mindenit arra kérünk, hogy a sónedves úton kellő óvatossággal és körültekintéssel vezessen.

Frissítés (15:45):

A 8-as számú főút Veszprém és Ajka-Bakonygyepes, valamint a 8402-es számú út Pápa és Devecser közötti szakaszán megszűnt a 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek forgalmának korlátozása
Azokon a területeken, ahol intenzíven havazik, hirtelen 100-200 méter alá csökkenhet a látástávolság. Tartsunk nagyobb követési távolságot és vezessünk óvatosan a csúszós utakon!
Hóesés Körmenden /forrás: időkép.hu/
Több helyen is forgalmi akadály van a Balaton-felvidék és a Bakony hegyvidéki útjain. Zalahalápnál személyautó hajtott árokba, a Pápa és Pápakovácsi közötti úton két autóbusz és több teherautó is elakadt, ezeket a városi tűzoltók drótkötél segítségével vontatják ki. 

Városlődnél a 8-as és 83-as főutak csomópontjánál a legfrissebb információk szerint hét veszteglő teherkocsi várja az ajkai egységek segítségét. Pápán, a Somlai úton és Egyházaskeszőnél is autóbusznak kellett segítséget nyújtani. A Zirc és Nagyesztergár közötti úton két elakadt kamion, a 82-es főúton Zirc és Kardosrét között egy másik kamion, a 84-es főúton Sümeg közelében pedig három kamion várja, hogy kimentsék.

A 22-es számú főút 43-as kilométerszelvényében egy személygépkocsival annak vezetője Endrefalva irányából Szécsény irányából közlekedett, majd a járművel a nedves úttesten megcsúszott és az árokba haladt. A baleset következtében négy személy megsérült, akiket a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállítottak.
Az ország jelenlegi időképe:

Korlátozások a havazás miatt 1

Veszprém megyében is több útszakaszon akadtak el buszok és kamionok, melyek mentésre szorulnak – közölte a Katasztrófavédelem.

Frissítés (15:25):
A szlovák hatóságok feloldották a korlátozást a komáromi határátkelőhelynél, így a 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek behajthatnak Szlovákia területére. Az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán a rendőrség a korábbi korlátozást feloldotta, így a kamionok továbbhaladhatnak Győr irányába.

Frissítés (15:10):
Az intenzív havazás miatt 8402-es út Pápa és Devecser közötti szakaszán sem hajthatnak fel 2015. január 30-án 14 óra 45 perctől a 7,5 tonna össztömeg feletti járművek. Kerülni Dáka település irányába lehetséges.
Korlátozások a havazás miatt 2
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a megyében az M1-es autópályán és a főutakon erős havazás nehezíti a közlekedést. Az M1-es autópálya Győr megyei szakaszán – Bőny és Hegyeshalom között – lelassult a forgalom, a haladás a külső sávra korlátozódik.


Frissítés (14:45):
Répcelaknál a 86-os főúton közlekedők félpályás lezárás mellett haladhatnak a járművek, mert a korábbi mentés során sárral és földdel szennyeződött a burkolat. Itt korábban egy raklapokat szállító kamion hajtott árokba, ezt már kihúzták, áramtalanították, de még csak a félpályán lehet közlekedni. A térségben nagy a torlódás.

A 87-es főúton Kőszeg térségében megcsúszott egy kamion, több teherkocsi elakadt, ezért a kőszegi tűzoltók folyamatosan segítenek a forgalmi akadályok megszüntetésén. Hasonló a helyzet a 8-as főúton Hosszúperesztegnél, ott is a megyei tűzoltók segítettek a teherjárművek műszaki mentésében. A térségben nagy a csúszásveszély!

Frissítés (14:30):
Intenzív havazás nehezíti a közlekedést Veszprém megye egyes útjain is. A 8-as, 82-es és 83-as főúton korlátozások vannak érvényben.

A havazás miatt nehezebb a közlekedés a 8-as főúton Veszprém, Csatári elágazó és Ajka-Bakonygyepes, a 82-es főúton Veszprém és Veszprémvarsány, valamint a 83-as főúton Városlőd és Pápa települések között. A balesetek és az elakadások elkerülése végett az említett útszakaszokra 2015. január 30-án 14 óra 15 perctől nem hajthatnak fel a 7,5 tonna össztömeg feletti járművek.

Kerülni keleti irányba a 8-as főúton Székesfehérvár irányába, majd a 81-es főúton Mór irányába lehet. Nyugatra a 84-es számú főutat használhatják az érintett tehergépkocsik Sárvár irányába.


Korábban:

A Szlovákiában kialakult időjárási helyzetre való tekintettel a szlovák hatóságok korlátozzák a 7,5 tonna össztömeget meghaladó járművek behajtását az országba.

Győr-Moson-Sopron megyében intenzíven havazik, ezért a kedvezőtlen időjárási és útviszonyok miatt a rendőrök az M1-es autópályán pihenőkbe terelik a Győr irányába haladó tehergépjárműveket. Kérik, hogy fokozott óvatossággal, az útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek az autósok!

Mint az Időkép.hu közléséből kiderült, pénteken napközben nyugaton, északnyugaton az esőt ismét havazás, intenzív havazás váltotta fel, rövid idő alatt több centiméteres friss hótakarót kialakítva. Mosonmagyaróvár, Csorna, Szombathely és Sárvár térségében is havazik. Fertőszentmiklós, Körmend, Tamási térségében havas eső esik.

Az Útinform jelentése szerint autópályák mindenütt vizesek, az M1-es Győr-Moson-Sopron megyei szakaszán hókásás, havas a burkolat. Észak-nyugaton és Gyöngyös közelében a főutak is hókásásak, havasak máshol vizesek.

A mellékutakon Győr, Vas, Veszprém, Nógrád és Heves megye egyes területein is hókásás, latyakos útviszonyokra kell számítani. A látótávolság általában

véve jó, elszórtan párás a levegő. Közepes, 100-300 m közötti a belátható útszakasz hossza Mosonmagyaróvár, Körmend és Sárvár közelében.

Képek

Veszprém

Mosonmagyaróvár

Mosonmagyaróvár

Sopron

Sopron

/Forrás: Police.hu, Időkép, Útinform, Katasztrófavédelem/

Tegnap is megnehezítette a forgalmat a havazás: fotós és videós beszámolónkat az alábbi képre kattintva találod:

Korlátozások a havazás miatt 3