Ha az ember a rendőröknek sem hihet, mi marad neki a biztonság illúziójából? Időről időre találkozhatunk olyan hírekkel, amelyek magukat hivatalos közegnek kiadó bűnözőkről szólnak, ám a történetet jobbára csak az áldozatok elbeszéléséből ismerhetjük.
Ezúttal azonban filmre vették egy csoport elvetemült gonosztevő akcióját. A pretoriai rendőrség jelentése szerint négy vagy öt férfi csütörtökön reggel megpróbált elrabolni egy BMW X5-öst. Egy közelben autózó nő figyelmes lett a dulakodásra, és telefonjával felvette, amint a rablók a szabadidőjármű sofőrjét megpróbálták betuszkolni saját autójukba, egy BMW 1-esbe, az utast pedig visszaterelni az X5-ösbe.
Mindkét áldozatnak sikerült azonban elszabadulnia a támadóktól, akik ezt követően dolguk végezetlenül távoztak, hátrahagyva az X5-öst.
A rendőrség később megtalálta a bűnözők autóját, benne pedig rendőrségi fényvisszaverő ruházatot, golyóálló mellényeket, villogókat és két szolgálati karabélyt. A támadók gyalog elmenekültek, egyelőre nem akadtak a nyomukra.
Egy párocska betört egy használtautó-kereskedésbe, de nem ám azért, hogy ellopjanak egy autót: egy furgonban, meztelenül találtak rájuk a rendőrök.

Álrendőrök raboltak el egy luxusautót 1