Megkísérelte leszorítani az őket követő rendőrautót, és kannákat dobált az útra az a két menekülő férfi, akiket végül a 4-es számú főúton fogtak el a Bács-Kiskun megyei rendőrök 2015. január 7-ére virradó éjjel – írja a tegnap éjszakai eseményekről a police.hu

A történet úgy kezdődött, hogy a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságra 2015. január 6-án 23 óra 38 perckor bejelentették egy autó ellopását. A telefonáló elmondta, hogy Mazda kisteherautóját Kecskemétről, a Géza fejeledelem útjáról vitték el ismeretlenek, és a jármű az M5-ös autópálya irányába tart.

A rendőrök az autópályára felhajtva észrevették a Budapest irányába tartó teherautót, követni kezdték, majd sikeresen elé kerültek. Eközben a lopott járműben ülő két férfi megpróbálta leszorítani a járőrautót, aminek következtében a szolgálati gépkocsi megsérült.

Ezután – hogy a rendőrautók mozgását akadályozzák – különböző tárgyakat, olajos- és benzineskannákat dobáltak ki az ablakon.

A rendőrség beszámolója nem teljes, így azt nem tudni pontosan, hogyan, de az M5-ösről a 4-es főúton folytatódott az üldözés. Vélhetően Újhartyánnál elhagyták az autópályát a 405-ös úton.

Ekkor az akcióba a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei is bekapcsolódtak. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai  pedig Ceglédbercel belterületén útzárat létesítettek két szolgálati kocsival, azonban a Mazda vezetője a rendőrautónak ütközött, és tovább menekült.

Végül a 4-es számú főút 32-es kilométerszelvényénél elfogták a Mazdát vezető 26 éves érdi férfit, és a 21 éves, szintén érdi utasát.

Az elfogáskor senki nem sérült meg. A két férfival szemben a további eljárást a területileg illetékes ügyészség folytatja.

Kíváncsi vagy a világ legfurcsább autós üldözésére? Kattints a képre! Szórakoztató lesz.

Autós üldözés az M5-ösön 1