A 34 éves Paul Samara legközelebb kétszer is meggondolja, hogy rádudáljon-e az előtte vánszorgó autóra. A mozdonyvezetőként dolgozó férfi éppen végzett a műszakjával, és hazafelé tartott, amikor egy lassan mozgó rendőségi furgon mögött találta magát. A jármű többször egymás után fékezett, látszólag indokolatlanul, ezért Samara úr rádudált. 
“Mozdonyvezetőként természetes reakció számomra, hogy ha veszélyes helyzetet észlelek, azonnal dudálok” – magyarázta később reakcióját a férfi.


A rendőrök azonban nem így gondolták: előbb egy, majd több egyenruhás is az autójához lépett, és végül letartóztatták, mert “támadólag lépett fel a hatósággal szemben”. Bilincsben vitték be az őrszobára, ahol DNS-mintát és ujjlenyomatot vettek tőle, lefotózták, majd éjszakára a fogdába zárták.
Az idén májusban történt incidens óta Paul Samara folyamatos rettegésben élt. “Nem tudhattam, nem lesz-e priuszom, ami alapvetően ellehetetlenítené a munkavállalásomat. Belebetegedtem a bizonytalanságba, pedig tudtam, hogy nem csináltam semmi rosszat ? még csak az ablakomat sem húztam le.”
Az ügy decemberben került a bíróság elé, ahol azonban már az előzetes meghallgatáson ejtettek ellene minden vádat: biztonsági kamerák felvétele bizonyította ugyanis, hogy a rendőrök állításával szemben Mr. Samara a legkevésbé sem viselkedett támadóan.
“Szemmel láthatóan idegesítettem a rendőröket, akik alighanem elhatározták, hogy megleckéztetnek. ” – mondta a férfi.
Egy bűvész elvarázsolta az őt megbírságolni készülő rendőröket. Nem vicc, a történet a képre kattintva olvasható.