Miközben New York utcáin folyamatosan zajlanak a tüntetések az Eric Garner halálát okozó rendőrtiszt felmentése miatt, egy őrült bandatag úgy döntött, bosszút áll az elhunyt férfi miatt.
“Megöltek egyet közülünk, én megölök közülük kettőt” – írta Ismaaiyl Brinsley az interneten, majd szombaton délután három óra előtt egy parkoló rendőrautó mögé lépett, és több lövéssel megölte a benne várakozó Rafael Ramos és Wenjian Liu rendőröket. Szemtanúk elmondása szerint az áldozatok még megpróbáltak védekezni, kiszállni az autóból, de már nem maradt rá idejük. Kórházba szállítás után mindketten életüket vesztették.


A támadó nem tudhatta, hogy a rendőrség éppen antiterrorista gyakorlatot tart, így a környéken hemzsegtek az egyenruhások. A futva menekülő Brinsleyt nagy erőkkel üldözték; a férfi lement a metróba, majd a peronon fejbe lőtte magát (jobbra). Életét nem tudták megmenteni.
A sors beteg fintora, hogy a támadás időpontjában a New York-i rendőrség már körözte a ‘Fekete gerillacsalád’ elnevezésű banda tagját: aznap hajnalban hasba lőtte barátnőjét, amiről szintén beszámolt a közösségi médiákon. A 29 éves nő várhatóan túléli a támadást.
Eric Garner családja kikérte magának, hogy az elhunyt családfő nevét bárki kapcsolatba hozza egy ilyen értelmetlen támadással, közölte a sajtóval a család jogi képviselője.