Egy harmadik, megállás nélkül továbbhajtó autó okozhatta a péntek hajnali balesetet, amelyben két BMW ütközött össze frontálisan. A helyszínen három ember életét veszítette.


A nyomozás adatai szerint a balesetet egy szabálytalanul előző harmadik autó sofőrje okozta, aki az ütközés után segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. A rendőrségi adatok szerint a szabálytalanul előző autó fékezésre kényszerített egy szemből érkező gépkocsit, amely összeütközött az előzött járművel. A nyomozás során kiderült, hogy a balesetet okozó jármű vezetője egy a nyíregyházi rendőrkapitányság állományába tartozó rendőr, akit a rendőrség őrizetbe vett.

Az ügyben a Nyíregyházi Nyomozó Ügyészség folytat nyomozást, mivel a rendőr által elkövetett bűncselekmények ügyészi hatáskörbe tartoznak. Az ügyészség kettőnél több ember halálát eredményező közúti baleset gondatlan okozása és segítségnyújtás halált okozó elmulasztásának bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként az őrizetben lévő rendőrt. A két bűncselekmény büntetési tétele kettőtől nyolc évig, illetve egytől öt évig terjedő szabadságvesztés.

A balesetet okozó sofőr próbaidős rendőrként szolgált, a húszéves férfi szolgálati viszonyát november 15-én megszüntették. A 38-as főút Rakamaz és Nyírtelek közötti szakaszán történt balesetben egy 17 éves nyírteleki, egy 35 éves virányosi és egy 33 éves tiszanagyfalui férfi vesztette életét.

(Forrás: police.hu)