A 45 éves Aaron Huntsman (nyitóképünkön balra) közel húsz évnyi szolgálatban megszerzett becsületét dobta oda 2012 szeptemberében, amikor úgy döntött, kifosztja egy motorkerékpár-baleset áldozatát. 

A rendőr 3700 dollárnyi (kb. 890 000 Ft) készpénzt és egy aranyláncon függő keresztet lopott el a 49 éves John Scalesse-től, aki súlyos motorbalesete után haldokolva feküdt az aszfalton. 
Miután a motoros életét vesztette, családja megkérdezte a rendőrt, talált-e nála értéktárgyakat. Huntsman ezt tagadta. Csakhogy járőrkocsijának automatikus videofelvevője mindent rögzített, így a tolvaj rendőr saját magát buktatta le. Később autója ülése alatt megtalálták a pénzt, míg az ékszerre az autó pohártartójában bukkantak rá; még rajta volt az áldozat vére. 
Védőügyvédje szerint régóta húzódó alkoholizmusa okozta, hogy védence rossz döntést hozott a kritikus pillanatban. 

A nyaklánc, amit a rendőr zsebre vágott. Egy haldoklótól ellopni a keresztjét, egyenesen istenkáromlás, mondta könnyeivel küszködve az anya.

Huntsman mindvégig tagadta a vádakat, ám elismerte, hogy a bizonyítékok ellene szólnak, így az ítélethozatalnál már csak bocsánatot kért a motoros családjától, amit azonban azok nem fogadtak el. “Ugyanaz az ember áll előttem, aki három éve; ugyanúgy hazudik most is, mint akkor” – mondta a megrendült anya (nyitóképünkön jobbra), aki fia portréjával a nyakában vonult be a tárgyalóterembe. 
A tárgyalás a héten ért véget. A bíróság lopás és bizonyíték manipulálása miatt öt év börtönbüntetésre ítélte az egykori rendőrt, aki egy év után feltételesen szabadulhat, és további három évig próbaidőn lesz.
Egy pozitív cikk jobban tetszene? Tudod mi az a KODO, a karakuri vagy a ZOOM-ZOOM? Ha nem, akkor mindenképp kattints a képre!

Haldoklótól lopott a helyszínelő zsaru 1