Az árokba borult egy kamion az M1-esen Budapest felé, Mosonmagyaróvárnál péntek délután ötkor. Személyi sérülés nem történt, de a balesettel érintett útszakaszon a helyszínelés és a műszaki mentés időtartamáig a külső sávot lezárták, a belső sávon rendőri irányítás mellett haladt a forgalom.

Ezt követően este hét óra előtt eddig tisztázatlan okból kigyulladt egy kerékpárokat szállító tehergépjármű pótkocsija az M1-es autópálya Ausztria felé vezető oldalán, a 80. kilométerénél.
Az oltás és a műszaki mentés ideje alatt a forgalom a belső sávban haladt. Azóta elhárították a közvetlen veszélyt, de a tehergépkocsi a leállósávon vesztegelt, így itt is lelassult az előrejutás.

Ezzel azonban nem volt vége a baleseteknek, 19 óra 35 perckor – a korábban említett – felborult kamion miatti félpályás lezárás helyszínén feltorlódott forgalomban, egy személygépkocsi álló kamionnak ütközött. A személygépkocsi vezetője megsérült.

A balesettel érintett útszakaszon a helyszínelés időtartamáig a  torlódás feloldása céljából a forgalmat az M1-es autópálya bal pályatest 167-es kilométerszelvénynél az 1-es számú főútra terelik mindamellett, hogy a belső sávon továbbra rendőri irányítás mellett lassan halad a forgalom. Egyes források szerint 8-10 kilométeres sor alakult ki.

Vezessetek óvatosan és türelmesen!

Forrás: police.hu