(nyitóképünk illusztráció)

Ben Hall közlekedésbiztonsági rendőr múlt pénteken megállított egy autót a Michigan állambeli Emmettben, mert szabálytalanul, a törvényben előírt magasító nélkül szállítottak benne egy kislányt. Már kezdte volna írni a feljelentést, amikor kiderült, nem hanyagságból hiányzik az autóból az életmentő gyermekbiztonsági tartozék: az anyósülésen utazó anyuka, Alexis DeLorenzo elmondta, hogy nehéz időszakon megy keresztül, és nincs pénze magasítóra. 

Mivel látta, hogy ebben a helyzetben a bírság nem fog segíteni, a rendőr arra utasította az autó vezetőjét, hogy állítsa le járművét a közeli bevásárló központ parkolójában. Ő maga is utánuk hajtott, bement az üzletbe, és egy vadonatúj ülésmagasítóval lépett ki a boltból. 
“Soha életemben semmire nem adtam még ki ötven dollárt ilyen könnyű szívvel” – mondta később Ben Hall a nagyjából 11 ezer forint értékű adományról. “Az én helyemben bárki ezt tette volna. Nem várom el, hogy valaha visszafizessék vagy meghálálják.” 
Az anyuka könnyekig hatódva mesélt a saját bevallása szerint sorsfordító esetről: “Meg kellett volna bírságolnia, ehelyett olyasvalamit tett értem és a családomért, amit soha nem felejtek el. Mi most nem tudunk gondoskodni magunkról, de ő megtette ezt helyettünk.” 
Nem ez az első eset, hogy rendőrök, mentősök, tűzoltók többet tesznek állampolgárokért, mint ami a kötelességük volna. Alig néhány napja járta be a világsajtót a hír, hogy Oregon államban egy balesetet szenvedett pizzafutár rendelését kivitték a címre a rendőrök, hogy ne tetézzék a futár kálváriáját (fent), augusztusban pedig texasi tűzoltók lenyírták a félbe hagyott füvet annak a férfinak az otthona előtt, akit órákkal korábban ők szállították kórházba szívroham miatt.
Mit tesz értünk a KODO, a KARAKURI, a SKYACTIV? Kattints és megtudod!