Miután bevásárolt, egy floridai anyuka elindult volna haza tízhónapos kisfiával. A gyermek azonban, aki az autó kulcsával játszott, amíg édesanyja bekötötte őt a gyermekülésbe, megnyomta a távirányító gombját, miután anyja becsukta az ajtót, és ezzel kizárta őt a kocsiból. 

A nő, Shana Deen egy kölcsönkért mobiltelefonról hívta a rendőrséget, ám a diszpécser azt mondta neki: csak akkor tudnak segíteni rajta, ha konkrét veszélyhelyzet van. 
Arra éppen nem kellett volna sokáig várni, hiszen mindez Floridában, augusztus végén történt: aznap 35 fok volt a Tampa városában mért csúcshőmérséklet. Kutatók kimutatták, hogy egy gyermek teste három-ötször gyorsabb ütemben nyeli el a hőt, mint a felnőtteké, és egy napon hagyott autóban már két perc után veszélyes magasságokba emelkedhet a hőmérséklet, húsz perc elteltével pedig a belső hőmérséklet megközelítheti az 50°C-ot
A tehetetlen anya kétségbeesetten nézte, ahogy kisfia arca egyre pirosabbra vált. Pár perc elteltével arra járt egy szolgálaton kívüli rendőr, aki ismét felhívta a segélyvonalat. Egy másik diszpécser jelentkezett be, aki azonnal riasztotta a mentőket. Mire azonban a segítség megérkezett, a járókelők egy csavarkulcs segítségével betörték az autó ablakát, és kiemelték onnan a csecsemőt. 
A rendőrség nyomozást indított az első diszpécser ellen.