Egy balesetet szenvedett autóba szorult egy nő és egy kislány. Az elsőként kiérkező rendőr, Czéder Attila a kislányt kiemelte, az eszméletlen nőt pedig negyven percig olyan testhelyzetben tartotta, hogy könnyebben tudjon lélegezni. Ezzel valószínűleg megmentette a balesetet szenvedett nő életét.

A baleset április 30-án történt Kozármislenynél, ahol egy kisteherautó és egy személyautó ütközött. Az autóban ülők közül ketten beszorultak a roncsba. “Az autó első ülésén egy szőke kislány sírt, kezével ütötte a beszorult kocsiajtót. Odaléptem, feltéptem az ajtót, és megkérdeztem tőle, hogy mije fáj” – emlékezett vissza a rendőr. A lány azt mondta, hogy a hasa – innen következtetett a rendőr arra, hogy megmozdítható, mert ha a gerinc sérül, akkor nem szabad elmozdítani a sérültet.

A másik ülésen a fiatal nő volt, lába beszorult a pedálok közé. Az ülése eltört, a felsőteste az anyósülés mögé hanyatlott. A rendőr feltépte a hátsó ajtót, és bemászott mögé a hátsó ülésre. “Kiemeltem a kitekert testhelyzetéből, és hátulról fogva megtartottam, hogy könnyebben lélegezhessen.”

A kiérkező orvos később azt mondta, hogy tartsa még ebben a helyzetben. A rendőr társa közben elvágta a biztonsági övet, az orvosok pedig nyakmerevítőt tettek a nőre. Czéder Attila azt mondja, nem történt semmi különös, csak a dolgát végezte.

(Forrás: Bama.hu)