Egerben hét helyszínen tartottak szoftverellenőrzést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal járőrei, ahol összesen négy számítógépet foglaltak le, mert azokon nem jogtiszta szoftver működött. A bűncselekmények elkövetési értéke meghaladja a 2,5 millió forintot.

Autószervizekben razziázik a NAV 1
Autószervizekben razziázik a NAV 2

Autószervizekben razziázik a NAV

Autószervizekben razziázik a NAV

Autószervizekben razziázik a NAV 10
Autószervizekben razziázik a NAV 11
Autószervizekben razziázik a NAV 12
Autószervizekben razziázik a NAV 13
Autószervizekben razziázik a NAV 14
Autószervizekben razziázik a NAV 15
Autószervizekben razziázik a NAV 16
Fotó megosztása:
Autószervizekben razziázik a NAV 17


A szervizek szoftverellenőrzéseit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal tovább folytatja. Az egri ellenőrzés lakossági bejelentés alapján történt, a szakemberek hét különböző egri autószervizben tartottak átfogó szoftverellenőrzést.

Az ellenőrzött szervizek közül háromban az általános irodai, illetve gépjárműipari szoftverek illegális verzióit találták az ellenőrök. Az akció során az egyik műhely tulajdonosa – az illegális szoftvertartalom felderítését akadályozandó – még a számítógépét is megpróbálta tönkretenni.

A lefoglalt bizonyítékok alapján a pénzügyőrök szerzői, vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

(Forrás: MTI, a kép illusztráció)

Autószervizekben razziázik a NAV 18
Milyen volt a Clióból a középmotoros fenevad és mi köze az autóhoz Laetitia Castának? A Porsche 911 és a Ford Mustang után a Renault Clio történelmét dolgoztuk fel. A cikkért kattintsatok a képre!