Azt már egy néhány nappal ezelőtti, hivatalos közleményből lehetett tudni, hogy Subaru a jövő héten lerántja a leplet új csúcsmodelljéről, a hipersportos WRX STI-ről. Az erősen visszafogott WRX után – amely a tavaly augusztusban bemutatott tanulmány után kifejezetten haloványnak hatott – most fellélegezhet a világ: a WRX STI úgy néz ki, ahogy elvártuk tőle. 

Hatalmas kerékív-toldások, óriási hátsó szárny dobja fel a megjelenést. Érdekes, hogy a WRX a masszív intercooler-kopoltyú és a kétszer két kipufogóvég közé fogott, impozáns diffúzor ellenére sem volt ennyire meggyőző jelenség – persze ez éppúgy múlhat a beállításokon, mint az STI tradicionális, férfivadító kék színén. 
Vérforralóan néz ki az új WRX STI 2
Noha a fotók itt vannak, információ semmi nem áll rendelkezésre az autóról. Csak spekulálhatunk tehát: a sima WRX kétliteres turbómotorja 272 lóerőt és 350 Nm nyomatékot tud, 5,5 másodperc alatt gyorsul százra, végsebessége érdektelen. Ha ebből ésszerűen számolunk, az STI-nek minimum háromszáz lóerősnek kell lennie, amit persze nem ebből, hanem a 2,5 literes erőforrásból állít elő. 
Hogy mekkorát tévedtünk, a jövő héten kiderül.
Vérforralóan néz ki az új WRX STI 3