A karambolok az A19-es autópályán történtek, Kotrijk és Ypres között. Az autópálya egy tíz kilométeres útszakaszán délelőtt fél kilenc körül az egyik irányba két tömegbaleset, a másik irányba egy karambol történt, összesen 132 autó szaladt egymásba.

A hatóságok szerint a balesetet a hatalmas köd okozhatta. A VTM belga tévének nyilatkozók szerint “ködfal ereszkedett” az autópályára a délelőtti órákban, amely nullára csökkentette a látótávolságot, az autók hosszú perceken keresztül rohantak egymásnak.

A balesetekben a hatóságok szerint legalább két ember meghalt és közel hatvan megsérült. Közülük öten életveszélyes állapotban vannak, további tizenegyen pedig súlyos sérüléseket szenvedtek.


Az autópályát mindkét irányban kamion- és autóroncsok borították a tömegkarambolok után, sokan órákon át nem tudtak kijutni összeroncsolódott járművükből. Az egyik útpályán legalább egy kilométer hosszan torlódtak fel az összetört autók.

A mentést nehezítette a hatalmas köd, nem szállhattak le és fel a mentőhelikopterek. A sérültek ellátására a helyszínen emeltek rögtönzött kórházat, összesen négyszáz munkás segítette a mentést.

(Forrás: MTI)