A SWAT (Special Weapons And Tactics/Speciális Fegyverek és Taktikák) az Amerikai Egyesült Államokban a rendvédelem keretein belül működő speciális egység. A profikból álló szervezet feladatai közé tartozik a túszmentés, terroristák elleni akciók, komoly fegyverzetű vagy nagyon sok főből álló csoport leszerelése. Ezen felül még a drogkereskedelmet is megpróbálják visszaszorítani segítségükkel, illetve azok az akciók és rájuk hárulnak, amit a rendőrség nem képes megoldani. 
Fegyvereket loptak a rendőrautóból 1
Fegyvereket loptak a rendőrautóból 2

Fegyvereket loptak a rendőrautóból

Fegyvereket loptak a rendőrautóból

Fegyvereket loptak a rendőrautóból 5
Fegyvereket loptak a rendőrautóból 6
Fotó megosztása:
Fegyvereket loptak a rendőrautóból 7
A bevetésre általában speciális páncélozott járművel érkeznek, amiben megtalálható minden eszköz, fegyver, védőfelszerelés amire csak szükségük lehet, hogy elhárítsák a veszélyt. Ilyen autóval parkolt a SWAT egyik alkalmazottja bostoni kertvárosi háza előtt, és mikor reggel munkába indult volna észrevette, hogy bizony az autót feltörték és többek között elloptak belőle két igen komoly tűzerejű fegyvert, egy Colt M16-A1 puskát és egy HS Precision Series 2000 mesterlövészpuskát. (az autó pontos típusát nem közölték)
Fegyvereket loptak a rendőrautóból 8
Az FBI azonnal belső vizsgálatot indított annak megvizsgálása okán, hogy történt-e emberi mulasztás az autó feltörésével kapcsolatban, és a fegyverek az előírásoknak megfelelően voltak e tárolva.  Jeff Sallet különleges ügynök arról nem számolt be, hogy bármennyi lőszert is elvittek volna, de a nyomravezetői díjként 20 000 dolláros jutalmat ajánlottak fel, ami átszámítva közel 4,5 millió forint.