Egy piros autó, egy fehér nő, hajnali egy órakor – pontosan egy héttel ezelőtt még csak ennyit tudott a rendőrség arról a titokzatos balesetről, amelyben egy nő életét vesztette. 

A fiatalasszony, akit azóta Maria Jimenezként azonosítottak, szemtanúk állítása szerint akkor esett ki a járműből, amikor az nagy sebességgel cikázni kezdett az autópályán, és kinyílt az utasoldali ajtó. 
Egy autó azonnal elgázolta, és bár a szemtanúk megpróbálták megállítani a forgalmat, legalább fél tucat jármű átment még rajta. A nőn már nem lehetett segíteni. 
A piros autót, amelyet később a nő saját Toyota Corollájaként azonosítottak, fél nappal később, elhagyatva találták meg egy félreeső helyen. Az utasoldali ülésen “elképesztő mennyiségű” vért fedeztek fel a helyszínelők, ezért a nyomozók úgy vélték, nem véletlen balesetről vagy öngyilkosságról lehetett szó. 
Később kiderült, hogy a 26 éves, férjezett asszony 22 éves szeretőjével, Ricardo Jimenez (csupán névrokon) töltötte azt a napot. Hármasban voltak a nő egyik barátnőjével, ám amikor egy tetováló szalonban összekaptak valamin, a barátnő távozott. 
Miután a rendőrség körözést adott ki Ricardo ellen, az önként feladta magát. Jelenleg egymillió dolláros (230 millió Ft) óvadékkal börtönben várja a kihallgatást. Egyelőre nem adott magyarázatot arra, miért nem állt meg, amikor női utasa kiesett az autóból.
A nőt a halála előtti estén vélhetően bántalmazták; nem tudni, a fiatal szerető vagy az elhagyott férj volt-e az elkövető. A gázolók ellen nem indított eljárást a rendőrség, Rick Jimenez ellen emberölésért emeltek vádat.
Mélyen fekvő kagylóülés, hosszú ajtó: egy Porsche 911-ből alighanem nehezebb volna kiesni, vagy kilökni valakit, mint egy magasabb építésű személyautóból. Nem csak ezért imádjuk azonban az idén ötvenéves sportkocsit – hogy mennyire, kiderül multimédiás összeállításunkból.
Szerző: