Ittasan menekült, vesztegetni próbált 2Őrizetbe vették és feljelentették azt a budapesti sofőrt, aki pénteken megpróbálta megvesztegetni az őt igazoltató rendőröket, miután kiderült, hogy ittasan vezetett, és a vezetéstől is el van tiltva.

Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a járőrök hajnali kettő után a 71-es úton, Balatonalmádinál figyeltek fel egy, a megengedettnél jóval gyorsabban haladó autóra.

Igazoltatni próbálták, de a gépjármű vezetője a rendőrök jelzésére nem állt meg.  Üldözőbe vették. Balatonfűzfőn egy másik járőr is megpróbálta megállítani, azonban a járművezető őt is kikerülte, majd letért a 72-es útra, ahol végül az út szélére lehúzódva megállt.

A 39 éves budapesti férfit megszondáztatták és kiderült, hogy ittasan vezetett. Ezt követően a férfi pénzt ajánlott fel a rendőröknek, hogy jogsértését hagyják figyelmen kívül. Nem jött be.

Nemcsak az ittas vezetés volt a férfi rovásán, a közúti közlekedés szabályainak kisebb fokú megsértése és járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértések elkövetése miatt is eljárást indított ellene a balatonalmádi rendőrkapitányság.

Hivatali vesztegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt pedig őrizetbe vették és feljelentették a Veszprémi Nyomozó Ügyészségen.

Forrás: MTI