Korábban már írtunk arról, hogy kilenc ember sérült meg súlyosan, amikor a nézők közé csapódott egy autó a Nagykálló és Újfehértó között zajló I. Ralda Rallysprint elnevezésű amatőr autóversenyen vasárnap délután. Az egyik sérült a nyíregyházi kórházban meghalt, egy másikat életveszélyes sérülésekkel Debrecenben ápolnak.

A balesetet az okozta, hogy az egyik versenyző egy kanyarban kisodródott, és autójával a nézők közé csapódott. A sérültek közül a kórházba szállítást követően – a korábbi sajtóinformációkkal ellentétben – egy 37 éves nagykállói férfi vesztette életét.
    
A Kelet-Magyarország hétfői számában azt írta, a sérültek között egy szolgálaton kívüli és egy szolgálatban lévő rendőr is volt. Az információt délelőtt megerősítette a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság, amelynek közlekedésrendészeti osztálya foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.

Szemtanúk szerint ott, ahol az autó kisodródott, lezárt terület volt, de oda a kettős kordon ellenére is bemásztak a nézők. A szervezők nem nyilatkoznak.

(Forrás: MTI)