Az egész pár hete kezdődött, amikor a dubaji rendőrség a korábban megrendelt Chevy Camaro mellé egy Lamborghini Aventadort is szolgálatba állított. 

A fél világ a csodájára járt a méregdrága szolgálati járműnek, pedig akkor még nem sejtettük, hogy nem egyszeri vásárlásról, hanem egy projekt kezdetéről van szó. 
Az elmúlt napokban ugyanis elképesztő autókkal gyarapodott az arab ország hatósági flottája. Van már Bentley-jük, vettek egy SLS AMG-t, beszerezték a mindössze néhány példányban gyártott Aston Martin One-77 egy példányát, és még egy Ferrari FF is került az állományba. Ezek mellett a BMW 5-ös kifejezetten büntetőjáratnak hangzik… 
A kiállítás idejére az autók többségét összerántották egy kis fotózkodásra. Különösen figyelmetekbe ajánljuk a fenti képen a Ferrari FF legénységének egyenruháját: ilyen tradicionális öltözetben járőröznek ugyanis Dubajban a rendőrnők… Bizony, a 660 lóerős szépséget hölgyek vezetik.
A kiállítás apropóján a rendőrfőnök helyettese elmondta: a találgatásokkal ellentétben ezek a szupersportkocsik nem autópályán fogják üldözni a bűnözőket, hanem egyszerű rendfenntartó feladatot látnak el a turisták által leginkább látogatott negyedekben, hogy – Khamis Mattar Al Mazeina dandártábornok szavait idézve – “…megmutassák, Dubajnak van stílusa, és mi diktáljuk a divatot. Dubaj biztonságos oázis a turisták és a helybéliek számára egyaránt, és azt szeretnénk, ha mindenki fantasztikusan érezné magát a városban.”
Képek: gulfnews.com, dubaji rendőrség