Egy oregoni gazdálkodó három hete éppen a földjére igyekezett, amikor sáros bakancsa lecsúszott a kuplungról, traktorja megugrott, felágaskodott, és hátrabillenve maga alá gyűrte a fiatal férfit…

Leemelték apjukról a traktort a lányok 1
Leemelték apjukról a traktort a lányok 2

Leemelték apjukról a traktort a lányok

Leemelték apjukról a traktort a lányok

Leemelték apjukról a traktort a lányok 9
Leemelték apjukról a traktort a lányok 10
Leemelték apjukról a traktort a lányok 11
Leemelték apjukról a traktort a lányok 12
Leemelték apjukról a traktort a lányok 13
Leemelték apjukról a traktort a lányok 14
Fotó megosztása:
Leemelték apjukról a traktort a lányok 15


Ezeknek a történeteknek nem szokott jó vége lenni, különösen nem egy olyan környéken, ahol az emberek nem ütik más dolgába az orrukat. 
Jeff Smith sem számíthatott senkire, életösztöne mégsem engedte, hogy harc nélkül feladja, ezért elkezdett segítségért kiabálni. “A mellkasomon feküdt a kormány, és minden egyes kiáltással egyre inkább összepréselt, egyre kevesebb levegőt tudtam venni.”
A férfinak papíron semmi esélye sem volt a túlélésre, hiszen segélykiáltásait csak két lánya, az éppen kutyát sétáltató Haylee (14) és Hannah (16) halotta meg. A lányok azonban nem estek pánikba. 
“Fehér volt az arca, bevérzett a szeme. Ijesztő volt,” -meséli a nagyobbik. Nem volt idő segítséget hívni, kiásni nem tudták apjukat, úgyhogy megragadták az 1949-es Fergusont, háromig számoltak, és megemelték a másfél tonnás vasszörnyet. 
“Hallani lehetett, ahogy megtelt levegővel a tüdeje.”
A lányok épp csak annyira mozdították meg a traktort, hogy apjuk kicsúsztassa felső testét a hatalmas súly alatt elgörbült kormánykerék alól. A karja még mindig a jármű alatt volt, de ezzel elég időt nyert ahhoz, hogy lányai segítséget kérjenek a szomszédoktól, akik végül kihúzták és kórházba szállították.
Leemelték apjukról a traktort a lányok 16
“Folyamatosan imádkoztam, mert tudtam, hogy amúgy képtelen vagyok megemelni a traktort. Nagyon nehéz volt.” – mondta Haylee. “Visszagondolva olyan, mintha meg sem történt volna.”