Egyetlen töltéssel 290 kilométert tehet meg, legnagyobb sebessége 249 km/óra, álló helyzetből 3,7 mp alatt van százon, viszont senki nem tudja, hogy létezik: a Detroit Electric SP:01-nek nem lesz könnyű dolga a villanyautó-piacon. Vagy talán mégis, hiszen a vállalat jogelődje a második világháború előtt neves villanyautó-építő volt, épp csak 1939-ben bezárták. 

Új villanyautó Lotus-alapokon 1
Új villanyautó Lotus-alapokon 2

Új villanyautó Lotus-alapokon

Új villanyautó Lotus-alapokon

Új villanyautó Lotus-alapokon 13
Új villanyautó Lotus-alapokon 14
Új villanyautó Lotus-alapokon 15
Új villanyautó Lotus-alapokon 16
Új villanyautó Lotus-alapokon 17
Új villanyautó Lotus-alapokon 18
Új villanyautó Lotus-alapokon 19
Új villanyautó Lotus-alapokon 20
Új villanyautó Lotus-alapokon 21
Új villanyautó Lotus-alapokon 22
Fotó megosztása:
Új villanyautó Lotus-alapokon 23

Reméljük, nem ez a sors vár a cég modern kori utódjára, mert konstrukciójuk nem mentes az ötletektől. A karbonszálas karosszériájának köszönhetően csupán 1050 kilós kétüléses hátsó tengelye előtt egy 201 lóerős villanymotor dolgozik, és egy négyfokozatú, elektromágneses mezőt alkalmazó erőátvitelen keresztül hajtja a hátsó kerekeket. 
Új villanyautó Lotus-alapokon 24
Az autó 37 kWh kapacitású akkumulátora 300 kilométer körüli hatótávolságot biztost, ez azonban nem minden: a töltőre kötött autó érzékeli az áramkimaradást, és képes visszatáplálni az otthoni hálózatba. 
Mindez végbemehet automatikusan, ám a fedélzeti mobiltelefonos interfészen keresztül a vezető is utasítást adhat az energiaáramlás megfordítására – akárcsak az audio-, navigációs és egyéb rendszerek működtetésére. 
Az SP:01 korlátozott darabszámban: 999 példányban készül, ára 135 000 dollárnál (32,4 millió Ft) kezdődik. Az autóra három éves vagy 50 000 kilométeres garanciát vállal gyártója.