A mai napig nem tisztázott, mitől vált tomboló vadállattá az a férfi, aki húsvét vasárnap egy egész bevásárlóközpontot terrorizált és három embert kórházba juttatott a kaliforniai San Jose városában. 

Az óriás felnikre szerelt bordó Oldsmobile Cutlass először a parkolóban kezdett pusztítani. Két autónak nekiment, majd megfordult, és teljes gázzal az épületnek hajtott. Mélyen behatolt egy élelmiszerüzletbe, átgázolva polcokon és árukon, míg végül néhány sörösrekesz megakasztotta. 
A vezető ekkor kiszállt, és egy tompa tárggyal válogatás nélkül ütni kezdte a körülötte levőket. Összesen tízen sérültek meg a támadásban. Három embert vittek kórházba, egyikük – egy pénztáros, akit a szerterepülő törmelék sebesített meg – kritikus állapotban van. Az ámokfutásnak a vásárlók vetettek véget: tucatnyian ráugrottak, és leteperték a férfit. 
A rendőrségi jelentés nem szól arról, mit tettek vele a felháborodott polgárok; az mindenesetre bizonyos, hogy a rendőrséggel szemben már nem tanúsított ellenállást a támadó. 
Egy nappal később hasonló eset történt Las Vegasban is. Akkor egy Lexus csörtetett be egy kávéházba, igaz, a vezető és utasa inkább elmenekült, mintsem verekedést kezdeményezett volna. 
Az autó egy székre támaszkodva állt meg, járó motorral, centiméterekkel egy hason fekvő, vérző asszony fölött. A nő gyermeke beszorult az autó alá, ám végül mindkettőjüket kimentették a tűzoltók.