Roncstelepekről ismerős kép fogadta a helyszínre érkező tűzoltókat az ausztráliai Blackheath-ben: a hidraulikus présekhez hasonló hatékonysággal nyomott csaknem tökéletes kockává egy ezüst színű, első pillantásra beazonosíthatatlan járművet két kamion. 

A nő, akinek nem volna szabad élnie 1
A nő, akinek nem volna szabad élnie 2

A nő, akinek nem volna szabad élnie

A nő, akinek nem volna szabad élnie

A nő, akinek nem volna szabad élnie 8
A nő, akinek nem volna szabad élnie 9
A nő, akinek nem volna szabad élnie 10
A nő, akinek nem volna szabad élnie 11
A nő, akinek nem volna szabad élnie 12
Fotó megosztása:
A nő, akinek nem volna szabad élnie 13


A halottak kiemelésére készülő mentőket azonban meglepetés várta: a sofőr nem csupán túlélte a balesetet, de eszméleténél is volt. 
A 34 éves Sarina Heta a szomszédos városba igyekezett, amikor előtte hirtelen megtorpant egy kamion. 
Amint rálépett a fékre, belepillantott a tükörbe, és látta, hogy hátulról nagy sebességgel közeledik egy másik teherautó. 
“Emlékszem, vettem egy nagy levegőt, megmarkoltam a kormányt, és azt gondoltam: ennyit volt.” 
45 percig tartott, amíg a végig tudatánál lévő hölgyet kimentették az autóból. Helikopterrel szállították kórházba, ahol állapotát stabilnak és a körülményekhez képest kielégítőnek találták. 
A nő, akinek nem volna szabad élnie 14


A szemtanúk fékcsikorgást nem hallottak, csupán egy robbanásszerű hangot. 
Blackheath Ausztrália egyik legrégebbi útszakaszán, a Sydney-ből kiinduló, nagy forgalmú Great Western Highway mentén fekszik. Az út az elmúlt évtizedekben folyamatosan végrehajtott sávszélesítés ellenére túl keskeny, a lekanyarodó járműveket nem lehet kikerülni, ezért gyakori a torlódás. 
A kamionosok is sok problémát okoznak, lakott területen rendszerint jóval a megengedett 60 km/óra fölötti sebességgel haladnak. 
“Biztosan tettem valami jót, ami miatt vigyáztak rám az angyalok. Kaptam egy második esélyt az élettől, remélem, ki fogom tudni használni.” – mondta Sarina Heta, aki a nyugat-ausztráliai nagy homoksivatagban működő Telfer aranybányában dolgozik.
Mielőtt megnéznéd a videót, felismered, milyen autója volt a mázlista bányászlánynak?


Úgy tűnik, Ausztráliában gyakoriak az ehhez hasonló balesetek. Az alábbi tudósítás egy évvel ezelőtt készült; Sarina Heta alighanem ettől a fiatalembertől orozta el az ‘ország legszerencsésebb autósa’ címet.