A chicagói Hinsdale-ben működő Steinway zongoraszalon mostanában különösen nagy forgalomnak örvend – illetve dehogy örvend. 

Három nap alatt kétszer hajtott be ugyanis autó a méregdrága hangszerekkel telezsúfolt eladótérbe: először egy Honda Civic törte át a bejáratot, majd negyvennyolc órával később egy Lexus zúzta szét az addigra megjavított ajtót, és szórta meg üvegszilánkokkal az üzlet tulajdonosát és éppen ott tartózkodó ügyfelét. 
Az első esetben műszaki hibára hivatkozott a sofőr, a második balesetet azonban vélhetően emberi tévedés okozta: a vezető, egy 64 éves hölgy, vélhetően a fék helyett a gázpedálra lépett, vagy elfelejtette parkoló fokozatba tenni a sebességváltót. 
Vonzza az autókat az elátkozott ház 1
Vonzza az autókat az elátkozott ház 2

Vonzza az autókat az elátkozott ház

Vonzza az autókat az elátkozott ház

Vonzza az autókat az elátkozott ház 10
Vonzza az autókat az elátkozott ház 11
Vonzza az autókat az elátkozott ház 12
Vonzza az autókat az elátkozott ház 13
Vonzza az autókat az elátkozott ház 14
Vonzza az autókat az elátkozott ház 15
Vonzza az autókat az elátkozott ház 16
Fotó megosztása:
Vonzza az autókat az elátkozott ház 17
Csak idén háromszor romboltak le autók egy Chicago-i háztömböt. Ebből kétszer pontosan ugyanoda csapódott be egy elszabadult jármű.


2001 óta összesen nyolcszor ütközött autó a Washington utca ezen háztömbjének. A zongoraszalonba becsapódó két autó volt a hatodik és a hetedik – pár nappal később ugyanis egy egykori étterem homlokzatát törte át egy nyugdíjas hölgy Mercedes ML500-asa. Ő konkrétan emlékezett, hogy rossz pedált nyomott, úgyhogy ellene (a korábbiakkal ellentétben) a rendőrség eljárást kezdeményezett. 

Az elátkozott háztömb titka vélhetően speciális elhelyezkedésében keresendő: a Washington utca egy dombon ível át, és a kérdéses épületek a tetőn állnak, viszont az utca az irányukba lejt. Parkoláshoz tehát először nagy gázzal kell érkezni, majd gyorsan lassítani – a jelek szerint ez már kellően összetett feladat ahhoz, hogy megzavarja a vezetőket. 

A hangszerszalon tulajdonosa elmondása szerint a kár nem jelentős, de ez csak a véletlennek köszönhető: mindenesetre a Steinway zongorákat (amelyek darabonként több millió, sőt akár százmliió forintos értéket képviselnek) mindenesetre beljebb költöztette az utcafrontról.