A chicagói Hinsdale-ben működő Steinway zongoraszalon mostanában különösen nagy forgalomnak örvend – illetve dehogy örvend. 

Három nap alatt kétszer hajtott be ugyanis autó a méregdrága hangszerekkel telezsúfolt eladótérbe: először egy Honda Civic törte át a bejáratot, majd negyvennyolc órával később egy Lexus zúzta szét az addigra megjavított ajtót, és szórta meg üvegszilánkokkal az üzlet tulajdonosát és éppen ott tartózkodó ügyfelét. 
Az első esetben műszaki hibára hivatkozott a sofőr, a második balesetet azonban vélhetően emberi tévedés okozta: a vezető, egy 64 éves hölgy, vélhetően a fék helyett a gázpedálra lépett, vagy elfelejtette parkoló fokozatba tenni a sebességváltót. 
Csak idén háromszor romboltak le autók egy Chicago-i háztömböt. Ebből kétszer pontosan ugyanoda csapódott be egy elszabadult jármű.


2001 óta összesen nyolcszor ütközött autó a Washington utca ezen háztömbjének. A zongoraszalonba becsapódó két autó volt a hatodik és a hetedik – pár nappal később ugyanis egy egykori étterem homlokzatát törte át egy nyugdíjas hölgy Mercedes ML500-asa. Ő konkrétan emlékezett, hogy rossz pedált nyomott, úgyhogy ellene (a korábbiakkal ellentétben) a rendőrség eljárást kezdeményezett. 

Az elátkozott háztömb titka vélhetően speciális elhelyezkedésében keresendő: a Washington utca egy dombon ível át, és a kérdéses épületek a tetőn állnak, viszont az utca az irányukba lejt. Parkoláshoz tehát először nagy gázzal kell érkezni, majd gyorsan lassítani – a jelek szerint ez már kellően összetett feladat ahhoz, hogy megzavarja a vezetőket. 

A hangszerszalon tulajdonosa elmondása szerint a kár nem jelentős, de ez csak a véletlennek köszönhető: mindenesetre a Steinway zongorákat (amelyek darabonként több millió, sőt akár százmliió forintos értéket képviselnek) mindenesetre beljebb költöztette az utcafrontról.