Országos razzia az utakon 2
A húsvéti ünnepek időszakában, valamint az azt megelőző napokon országos szintű fokozott közúti ellenőrzésekre kerül sor – közölte a rendőrség. A cél: az ittas állapotban történő járművezetés visszaszorítása, a forgalom segítése, és a közlekedésbiztonság javítása.

A rendőrség közlése szerint erre az időszakra jellemző, hogy az átlagosnál többen hagyják figyelmen kívül az alkoholfogyasztás melletti járművezetés veszélyeit, ráadásul a közútjainkon a forgalom növekedésével kell számolni.

Tekintettel arra, hogy az ittasan okozott személysérüléssel járó közúti közlekedési balesetek száma 2012-ben az előző évi adatokhoz képest kis mértékben nőtt, a korábbi évek gyakorlatától eltérően a kampány nem csak az ünnepi időszakra, hanem a megelőző napokra is kiterjed.

A “Józan Húsvét” elnevezésű kampány 2013. március 25-től 2013. április 1-ig tart. A közlekedők naponta legalább 4-4 órában számíthatnak fokozott közúti ellenőrzésekre az ország minden részén.

Az intézkedő rendőrök az első napokban a járművek műszaki állapotának ellenőrzésére fordítanak különös figyelmet, míg az ünnepnapokon az ittas, az agresszív vezetőkre koncentrálnak elsősorban, de fokozottan ellenőrzik a passzív biztonsági eszközök használatát is.

Forrás: Police.hu