Amikor a tizenkilenc éves Laura Thomas súlyos autóbalesete után felébredt a kómából, egy emberként ünnepelt vele a környezete – illetve majdnem. Az ügyben nyomozó rendőrnő számára szerencsésebb lett volna, ha örökre elalszik, az ugyanis komolyabb szakmai tapasztalatot jelentett volna számára.

Nem örült a rendőr a túlélőnek 1
Nem örült a rendőr a túlélőnek 2

Nem örült a rendőr a túlélőnek

Nem örült a rendőr a túlélőnek

Nem örült a rendőr a túlélőnek 6
Nem örült a rendőr a túlélőnek 7
Nem örült a rendőr a túlélőnek 8
Fotó megosztása:
Nem örült a rendőr a túlélőnek 9


A rendőr szokatlan reakciójára azután derült fény, hogy Laura Thomas apja erre vonatkozó jogával élve teljes körű tájékoztatást kért a baleset és a nyomozás körülményeiről. Ekkor derült ki, hogy a lánya 2010-es balesetének ügyében nyomozást folytató rendőrtiszt egy belső e-mailben csalódottságát fejezte ki az ügy végkimenetele miatt.

Az, hogy Laura Thomas túlélte a balesetet, valóban a csodával határos volt. Az észak-kelet angliai lány egy közismerten rossz minőségű, kátyúkkal szabdalt úton közlekedett nap mint nap. Két éven keresztül semmi baj nem történt, ám a végzetes napon lehajtott a kijárt útpadkára, egy keréknyom megdobta autóját, és az felborult. Laurának betört a koponyája, eltört három nyakcsigolyája, és három helyen bevérzett az agya. 24 órán át volt kómában.

A felháborodott apa érthető módon panaszt tett a rendőr ellen, aki bocsánatot kért. Felettesei szerint ezzel le is van zárva az ügy: a rendőrség nem hivatalos előmeneteli szokásai szerint azok a tisztek, akik már találkoztak halállal (és annak traumatikus következményeivel) járó ügyekkel, jobb eséllyel léphetnek feljebb a ranglétrán, mint aki még nem esett át ezen a nyomasztó tűzkeresztségen.

A meg nem nevezett rendőrtiszt főnöke szerint beosztottjának reakciója érzéketlen, de érthető volt, ezért nem marasztalják el.