Mókusmentés a motortérből 1
Mókusmentés a motortérből 2

Mókusmentés a motortérből

Mókusmentés a motortérből

Mókusmentés a motortérből 6
Mókusmentés a motortérből 7
Mókusmentés a motortérből 8
Fotó megosztása:
Mókusmentés a motortérből 9


A mókusok és egyéb rágcsálók előszeretettel ütnek tanyát az autókban. A motortér számukra védett, órási, zegzugos odú, amely ráadásul tele van a folytonosan növő metszőfogaik koptatásához elengedhetetlen, kemény dolgokkal. Bizony, a mókusok nem gonoszságból rágcsálják miszlikbe autóink elektromos hálózatát, víz- és fékcsöveit, bár a több tízezer forintos károk joggal teszik érzéketlenné az autótulajdonost a vörös bundás lomblakók dentális problémái iránt. 

Az ibseni problémakört a mókusokra kiterjesztve azonban felmerül a kérdés: felelősek-e a gyermekek szüleik bűneiért? Tehet-e arról az újszülött mókus, hogy anyja-apja tönkre vágta egy család autóját? 
Az Arlington-i Állatvédő Liga tagjai szerint nem, ezért amikor egy szerelő értesítette őket arról, hogy potyautasokat talált egy ügyfél autójában, azonnal a helyszínre siettek, és megmentették a még zárt szemű újszülött mókusokat, amelyeket egy visszaszoktató rezervátumban nevelnek majd addig, amíg elég erősek nem lesznek ahhoz, hogy szabadon engedjék őket. 
Ez a szabadon engedés persze kétélű fegyver: Észak-Amerikai nyugati partvidékén tömegesen élnek a mókusok és egyéb rágcsálók, különösen vidéken okozva súlyos károkat. Az emberek ezért előszeretettel vadásszák őket, a vadból pedig főzni szokás: Virginia állam egyes területein évszázados hagyományai vannak a mókushúsból készített ételeknek.