Jogosítványának bevonására és súlyos pénzbírságra ítélték Karim Benzemát, a Real Madrid francia labdarúgóját, akit egy közúti sebességmérő 216 km/órával mért be február 3-án.

A spanyol főváros környéki autópályán azon a szakaszon 100 km/óra a megengedett sebesség, a 25 éves csatár nyolc hónapig nem vezethet, emellett 18 ezer eurót (5,4 millió forint) kell fizetnie. Benzema viszonylag enyhe büntetéssel megúszta, hiszen a spanyol törvények szerint akár fél évre börtönbe is csukhatták volna.
    
A La Finca nevű, Madridhoz közeli előváros mellett – ahol több futballsztár is lakik – felállított traffipax Benzemán kívül két további Real-játékos kocsiját is bemérte, az ő nevüket azonban nem hozták nyilvánosságra. Állítólag egyikük egy Porschéval 260 km/órával száguldott.

Benzema Audi RS5 Coupét vezetett az akció során. A 450 lóerős kocsi 4,5 másodperc alatt képes elérni a 100 km/órás sebességet. Végsebessége 250 km/óra elektronikus korlátozással, amit kérésre kiiktat a gyár, ekkor 280-nal is hasíthat a járgány. Az autó az Audi, mint a csapat támogatója biztosította a focistának.

Nem ez az első ilyen kihágása a támadónak, 2011 júniusában gondatlan vezetésért büntette a rendőrség, amikor Ibizán száguldozott, de 2009-ben is fizetnie kellett gyorshajtás miatt.

Forrás: MTI