Egyetlen, árnyékba burkolózott grafikával szeretne étvágyat csinálni összkerekes újdonságához a Kia. A stratégia működik: szögletes vonalaival, meredek orrával, szűkre szabott oldalablakaival a Cross GT homlokegyenest szembeszáll napjaink ív-ív hátán divatjával.

Az előzetes információk szerint az autó a márka jövőbeli formavilágát harangozza be. Ezek szerint marad a tigrisszáj és az abból kiinduló, kifelé szűkülő lámpatestek. A koncepcióautó karaktervonala a kilincsek magasságában halad végig az oldalfalon, a lemezfelület jóval élesebb, markánsabb törést kap.

A sarkosan levágott motorházfedél a rajzon a szögletes első doblemezekre fekszik rá, utóbbiak mögött a Range Rover stílusában stilizált kopoltyúval találkozunk. Fontos újítás az oldalablakok íve: ez a mostanival ellentétben fölfelé csúcsosodik, a márka közép- és felső kategóriás szedánjaival vonva párhuzamot.

Arra persze nincs garancia, hogy a Cross GT-ből kibontakozó szabadidőjármű Európába is eljut valaha. Itt jelenleg a frissen megújult Sorento a márka legnagyobb SUV-ja, méretesebb járműveknek a piac sem kedvez – ellenkezőleg, sokkal több sikerre számíthat egy alsó-középkategóriás vagy akár városi méretű szabadidőjármű.