Nincs huszonnégy órája, hogy kijelentettük, a Nissan nem olyan őrült, hogy megépítse a Leaf villanyautó sportos átiratát, erre tessék: Shoichi Miyatani, a Nissan Motorsport vezére egy interjúban elismerte, hogy idén nyáron mégis megkezdik a Leaf Nismo gyártását.

A szériaautónak persze vajmi kevés köze lesz a két évvel ezelőtt bemutatott RC verseny-koncepcióhoz, amely sokkal szélesebb és alacsonyabb volt a szériaváltozatnál. Sem a szénszálas karosszériaelemekre, sem a hátsókerék-hajtásra átkonfigurált hajtásláncra nem számíthatunk.

A Nissan Leaf Nismo nem lesz több a napokban számottevően leárazott alapmodell külső-belső optikai kittel feljavított változatánál. Olyasvalamire számíthatunk tehát, mint a 2011 telén, a Tokiói Autószalonon bemutatott formatanulmány – kivéve, hogy az akkor beígért, ambiciózus futómű- és motorfejlesztések minden jel szerint elmaradnak.

Ami az európai forgalmazást illeti, arról a belpiaci fogadtatás fényében dönt majd a Nissan. Miyatani úr szerint azonban olyan csekély darabszámokról beszélünk, ami egyáltalán nem indokolná a bevezetést.