Teljesen valószínűtlen, hogy miközben a világ egyik pontján teljes gőzzel dübörög a szakma, valaki ne itt, a rivaldafényben, hanem pár száz kilométerrel odébb, a félhomályban mutassa be a világnak újdonságát. Márpedig a Honda pontosan ezt tette: miközben maga is nagy csinnadrattával vonult fel a Detroit-i szalonon, a kanadai Montréalban mutatta be új városi törpéjét – legalábbis úgy fest a dolog.

Arra vonatkozóan ugyanis sehol nem találni információt, hogy a Twingo-forma jószág pontosan mekkora is, mi hajtja, vagy akár hogy hány üléses. A gyártó kanadai sajtóoldala csupán annyit közöl, a Gear formatanulmányt a fixi kerékpárok ihlették, és újraértelmezi a városi kisautók fogalmát. Ez viszont a maga semmitmondó, értelmetlen hangzatosságában arra engedne következtetni, hogy a Gear-t a Jazz mellé, netalán helyett sorolná be a Honda a kínálatba.

A képek és a szűkszavú leírás némiképp ellentmond egymásnak. A pár mondatos sajtóközlemény egyszerű, praktikus, magas szintű konnektivitást biztosító autóként jellemzi. Ugyanakkor az előző, háromajtós Civic idomaira rájátszó, lendületes far, az azon kialakított, méretes diffúzor, valamint az annak közepét uraló, a Pagani Zonda stílusában elrendezett kipufogócsokor arra enged következtetni, hogy inkább valami mini hot hatch-et érdemes elképzelni – utóbbi egyébként logikusabb választás is volna az ultra-gyakorlatias Jazz mellett.