A fejlett és alternatív technológiák számára idén bevezetett GX géposztályban áll rajthoz a Mazda Motorsport dízelmotoros Grand Am versenyautója. A Daytona-i Rolex 24 óráson debütáló autót a SpeedSource fejlesztette a Mazdának, motorjának alapját és számos alkatrészét a modellcsalád szériagyártású 2.0 dízelmotorja adja. A tavaly év végén lefolytatott, intenzív teszteken kiválóan szerepelt az erőforrás, egy több mint 50 órás, egyhuzamban folytatott ellenőrzésen folyamatosan 400 lóerő fölött teljesített – azaz erős is, tartós is.


A Mazda összesen hét autót épített az évad kezdetére. Ebből hatot a márka által támogatott három csapat (SppedSource, Visit Florida Racing és Freedom Autosport), a hetedik pedig pillanatnyilag a Detroit-i Autószalonon nyűgözi le a látogató közönséget.

Nem teljes ugyanakkor a Mazda Motorsport öröme. A Dempsey Racing Team, amely tavaly intenzív teszteket végzett, készen arra, hogy idén az LMP2 géposztályban tegye próbára a Mazda Skyactiv-D képességet, ám végül a színész-pilóta és a japán márka útjai hét év után mégis elváltak (amiben az a pikáns, hogy a rákkutatást és gyermek-szívgyógyászatot támogató Dempsey Racing honlapján továbbra is hivatalos Mazda istállóként emlegetik magukat)