Tizenhárom egész hatvanhárom század másodperc: mindössze ennyi időre volt szüksége a Hennessey félelmetes sportkocsijának, hogy álló helyzetből elérje a 300 km/óra sebességet. Az új világcsúcsot egy texasi leszállópályán futotta meg a Lotus-alapokra épülő, brutálisan módosított génállományú szörny.

A hivatalos világrekorderi cím csak idő kérdése volt, hiszen egy hónappal ezelőtt az autó egy videofelvétel tanúsága szerint ennél is gyorsabban, 13,48 mp alatt érte el a bűvös határt. Azon a teszten azonban nem vett részt a Guinness hitelesítő bizottsága. Reméljük, a szakértő urak betáplálták navigációs készülékükbe a Hennessey címét, hiszen várhatóan hamarosan újra találkozhatnak az őrült urakkal. A cég már dolgozik ugyanis a 2013. modellévi (nyitóképünkön) Venom GT-n, amelynek 7.0 V8 ikerturbós blokkja a tervek szerint 1500 lóerős lesz (szemben a mostani 6.2 V8 göthös 1200 lóerejével), amivel átlépik az eddig tartott, eleve észveszejtő 1:1-es lóerő/kg arányt.

Vélhetően nem csak erkölcsi előnyöket jelent a gyártók számára a Guinness oklevele

Vélhetően nem csak erkölcsi előnyöket jelent a gyártók számára a Guinness oklevele

A több teljesítményszinten értékesített Venom GT gyártói a sűrű fillér helyett a ritka forint elvét vallják: egy kezünkön megszámolhatjuk, hány autót adnak el évente, ám azt darabonként akár egymillió dollárért teszik.