Új oktatótermeket avattak csütörtökön az Opel Szentgotthárd Kft. gyárában. A cég és a helyi III. Béla Szakképző Iskola és Kollégium még januárban állapodott meg arról, hogy a gyár területén közös oktatótermeket hoznak létre, ahol egyrészt az oktatási intézmény tanulóinak gyakorlati képzése, másrészt a gyár munkatársainak szakmai továbbképzése zajlik.

A műszaki oktatótermek szeptemberre elkészültek, így már a tanév elején megkezdődhetett három évfolyamon az automatikai műszerész technikus és gépipari mérnökasszisztens szakos hallgatók órarend szerinti gyakorlati oktatása.

A szentgotthárdi üzem három oktatótermet bocsátott rendelkezésre, amelyeket részben a szakképző intézet szerelt fel a Vasi TISZK támogatását is igénybe véve az oktatáshoz szükséges eszközökkel, részben az Opel-gyárban alkalmazott speciális műszaki berendezésekkel töltötték meg. A most átadott oktatótermekben programozási, hidraulikai és pneumatikai, valamint egyéb modern karbantartási és gyártástechnológiai képzéseket tarthatnak.

Forrás: MTI