Saját kertjében leesett egy fáról, és meghalt Philippe Bugalski, a Citroën gyári csapatának volt ralipilótája.  A 49 esztendős ex-autóversenyző 15 méteres magasságból zuhant le 2012 augusztus 10-én, az életét már nem tudták megmenteni.
Bugalski 1984-ben kezdett versenyezni, 1994 és 1998 között a Renault gyári pilótája volt, majd a Citroënhez igazolt, ahol sorozatban háromszor megszerezte a francia bajnoki címet 1998-2000 között. A népszerű “Bug” két világbajnoki futamgyőzelmet aratott, mindkettőt 1999-ben. A Korzika- és a Katalán ralit nyerte meg.

Ez a két győzelem legendává tette, hiszen a 2,0 literes turbómotorral hajtott, négykerék-hajtású autók mezőnyében nyert a Citroën Xsara Kit Carral, amely viszont 2,0 literes szívómotort és elsőkerék-hajtást rejt. A kisebb tömeg nyerőnek bizonyult a versenypálya simaságú felületen. Mindkétszer Jean-Paul Chiaroni navigált neki. Ezek voltak a Citroën első sikerei a WRC-ben. 
Amikor a Citroën Total World Rally Team benevezett a rali-világbajnokságra, Bugalski mint tesztpilóta és aszfalt versenyeken 3. számú versenyző dolgozott tovább. Az ő nevéhez fűződik a Xsara T4, a Xsara WRC és a Saxo Kit-Car fejlesztése is, de dolgozott a C4 WRC és DS3 WRC-vel is. Az aktív versenyzéstől 2003-ban vonult vissza. 
Később historic versenyeken indult, miközben a Citroën nagyköveteként is dolgozott, Sebastien Loebnek és a francia gyár legújabb tehetségének, Thiery Neuvillnek is sokat segített. Felesége és két gyermeke gyászolja. 
A Citroën Xsara Kit-Car:
Bugalski legendás versenye:
Bugalski akcióban: