Ismét traktormajális lesz Bokoron. A hétvégi eseményen megrendezik a traktorok ügyességi versenyét, lesz nosztalgia-szántás, megválasztják a legszebb traktort és traktorost, és idén először veterán traktorhúzó viadal is lesz.

Dömsödi Gábor, a Nógrád megyei falu polgármestere elmondta: a szervezők felkészültek a nagy érdeklődésre, a kis nógrádi falut – idén először – egyirányúsítják és egyetlen nagy körforgalommá alakítják.

A rendezvényt eddig a lassú parkolás miatt érte jogos kritika, ezzel a megoldással, és egy új út kialakításával most remélhetően segítenek ezen – tette hozzá. A korábbi években a büfénél is sokat kellett várni, ezért az idén már a tavalyi kapacitás négyszeresével készülnek a szervezők.

Bár a traktormajálist a veterán gépek miatt látogatta meg tavaly közel ötezer néző, a színpadon is valami nagyot akartak produkálni a bokoriak – hangoztatta Dömsödi Gábor.

Hozzátette: megígértették az “agrárpop” hazai megteremtőjével, az In Diretta együttessel, hogy elmennek a traktormajálisra, ha nem jutnak be az RTL Csillag születik című élő showjába. A fiúk bejutottak, de a verseny vége felé búcsúztak, így fellépnek Bokoron szombaton.