Egyelőre egyféle karosszériával rendelhető az új Hármas BMW, szedánként. Aki kombira vágyik, az még a korábbi változatot kapja. Ám ősszel a Párizsi Autószalonon bemutatkozik az új kombi. Már közúton tesztelik a modellt.


Ahogy a szedán, úgy a kombi is jelentősen megnyúlik, közel tíz centis bővülés várható, miközben a tengelytávolsága is öt centit bővül. Az autó a B oszlopig ugyanolyan mint a szedán, hátul lesz eltérés.

Nemcsak az utastér lesz tágasabb, de a csomagtartó is bővül, a korábbi 450-460 liter helyett várhatóan 480 liter áll majd rendelkezésre. A kihasználását lehajtható hátsó ülések, sízsák és külön nyitható hátsó ablak segíti majd.

A motorkínálatban 2,0 literes dízelmotor adja a fő vonalat, a 316d, 318d és 320d modellekben is ez a motor szerepel majd különböző teljesítménnyel. Benzines oldalon a 320i, 328i, illetve a 335i modellek szerepelnek, utóbbi kettős turbós, a 328i 2,0 literes négyhengeres, utóbbi 3,0 literes hathengeres. Minden modell hatfokozatú manuális sebességváltóval készül alapkivitelben, felárért viszont automata is kérhető, amely immár a Hármasban is nyolcfokozatú.

Továbbra is készül majd kabrió is a 3-as alapjaira, de ezt a jövőben már 4-es modellként árulja a BMW, ahogy az eddig nem ismert új karosszériavariánst, az ötajtós ferdehátút is.