A szakképzést, oktatást segítő együttműködési megállapodást kötött az Opel Szentgotthárd Kft. a Rába-parti városban középfokú szakképzést nyújtó III. Béla Szakképző Iskola és Kollégiummal, és bevonták együttműködő partnerként a Vasi Területi Integrált Szakképző Központot is – tájékoztatott Légrádi Edit, a szentgotthárdi Opel gyár szóvivője.

A megállapodás alapján az iskola tanulói is használhatják majd azt a jelenleg még kialakítás alatt lévő oktatási központot, amelyet a gyár területén hoznak létre, és amely elsősorban az Opel munkatársainak elméleti és gyakorlati továbbképzését szolgálja.

Solt Tamás, az Opel gyár igazgatója az együttműködési megállapodás aláírásakor a közlemény szerint hangsúlyozta: az Opel természetesen saját munkaerő utánpótlását is segíteni kívánja azzal, hogy az eddigi jó kapcsolatra alapozva még magasabb szintre kívánja emelni együttműködését a helyi szakképző intézményekkel.

Bedics Sándor, a III. Béla Szakképző iskola igazgatója arról szólt, hogy a megállapodás számukra is fontos mérföldkő, hiszen az együttműködésnek köszönhetően a diákok folyamatos kapcsolatba kerülnek a gyár szakembereivel, s észrevétlenül veszik át azt a munkakultúrát, melyet pár év múlva talán munkaerőként kell alkalmazniuk a gyárban.

Az együttműködési megállapodás értelmében az oktatótermek kialakítását a gyár biztosítja, a szükséges oktatóeszközökről pedig az Opel Szentgotthárd Kft, valamint a III. Béla Szakképző Iskola és a Vasi TISZK közösen gondoskodik.

Légrádi Edit közleményében beszámolt arról is, hogy az együttműködési megállapodással egyidejűleg a gyár elismerést is átvehetett: Kiemelt Miniszteri Dicséretben részesült azért a jelentős közreműködésért, illetve támogatásért, amit az oktatás, kutatás részére biztosított.