Sportkocsival készül a januári Detroiti Autószalonra a Lexus. Előbb az amerikai Road & Track magazin szivárogtatott ki fotókat, majd maga a Lexus is közölt néhány képet új tanulmányautójáról. A Lexus LF-LC-ről azonban nem tudni részleteket, így maradnak a pletykák.


Nem kétséges, a neve és a formája alapján is köze van a márka szupersportkocsijához, az LFA-hoz. A két autó sziluettje és egyes részletmegoldásaik igen hasonlóak. Ám míg a sorozatgyártású sportkocsiban V8-as benzinmotor dübörög, addig az LF-LC hibrid.

Ezt egyfelől megállapíthatnánk a – csak a hibrid Lexusoknál használt – kékes márkajelzésről a hűtőmaszkon, de küszöbökön olvashat “Hybrid” felirat sem hagy kétséget. Könnyedén elképzelhető, hogy egy ilyen modellel szeretné a Lexus kielégíteni a vásárlói igényeket. A LFA-ból ugyanis mindössze 500 darabot gyártottak, amelynél azonban többre is lehet kereslet.

Amíg ez kiderül, addig is be kell érnünk a formával, amelyen van mit csodálni, hiszen a Lexus visszafogottságához képest igencsak futurisztikus.