Az olcsó casco sem kell 2 A tavalyi mintegy 90 ezer forintról az idei első félévben átlagosan 66 500 forintra csökkent a casco-díjak mértéke – kotelezo.hu adatai szerint. A díjcsökkenés egyelőre nem jár együtt a casco-kötések jelentős megugrásával: továbbra is alig minden ötödik autós rendelkezik ilyen biztosítással.

“A casco-díjak évek óta tartó eróziója a múlt év végi kötelező-kampányban kapott újabb lendületet – tájékoztat Lantos Lóránt, a kotelezo.hu szakportál vezetője. “Az együttesen megkötött kötelező és casco-biztosítás után járó jelentős, több tízezer forintnyi kedvezmény az évközi időszakban is fennmaradt. Jelentős részben ennek köszönhetően egy év alatt közel harminc százalékkal csökkent a casco átlagdíja.”

A casco szegmensre az átlagautósok korlátozott fizetőképessége mellett a nagyfokú tájékozatlanság is jellemző. Az internetes oldal közelmúltbeli felmérésének adatai szerint a cascót nem kötő autósok ötvenkilenc százaléka nem is tud a casco-átlagdíjak jelentős csökkenéséről, pedig egy részük valószínűleg megfontolná, továbbra is vállalná-e azt az anyagi kockázatot, amit a gépkocsi károsodása vagy ellopása jelent.

A másik oldalon pedig ott vannak azok az autósok, akik tájékozódás nélkül évek óta ugyanazt a casco-szerződést hosszabbítják meg, fejenként akár évi 25-30 ezer forintot “ajándékozva” a biztosítónak.

Forrás: kotelezo.hu