Úgy tűnik a fura időjárás megbolondítja az autósokat. A hat autót összetörő porschés nő és az autós társát felborító suzukis után egy nyugdíjas írta át a KRESZ szabályait hazánkban.

A hétfői eset során a nyolcvanéves férfi egyirányú utcában, a forgalommal szemben autózott Pécsett a Vargha Damján utcában, pechjére, viszont minden más autós szerencséjére pont a rendőrség épülete előtt. A férfi ki akart hajtani a 6-os főútra is, szintén szembe a forgalommal, de szerencsére ezt egy rendőrjárőr megakadályozta.

A férfi az intézkedés alatt ordibált, megpróbált elhajtani, végül a rendőrök kénytelenek voltak megbilincselni és előállítani. A nyilvántartási adatokból kiderült, eltiltották a vezetéstől, és egy év alatt négyszer okozott balesetet.

Ugyanakkor az egészségügyi alkalmassága még egy évig lenne érvényes. A rendőrök most kezdeményezik a férfi soron kívüli orvosi egészségügyi felülvizsgálatát. Nem ártana egy utólagos KRESZ-vizsgának is alávetni, különös tekintettel a behajtani tilos és a kötelező haladási irány táblák ismeretének ellenőrzésére.