Súlyosan megsérült egy férfi, amikor áthajtott rajta egy pórkocsi szerda délelőtt a hajdú-bihari Biharnagybajomban – közölte Morvai Imre, a debreceni mentőszolgálat mentésvezetője az MTI-vel.

Vezendi Jánosné rendőr őrnagy elmondta: a Sárrétudvari felől Biharnagybajomba tartó traktor pótkocsiján nagyméretű szalmabálákat szállítottak, két rakodómunkás pedig a traktort a pótkocsival összekötő rúdon utazott.

Amikor a két férfi észrevette, hogy az úton rendőrségi gépkocsi közeledik – tudva azt, hogy szabálytalanul utaznak -, menet közben leugrottak a pótkocsi rúdjáról. Egyikük olyan szerencsétlenül esett, hogy átment rajta a pótkocsi egyik kereke – ismertette a szóvivő.

 

Morvai tájékoztatása szerint a traktor egyik kereke deréktájon ment át a férfi testén. A férfi súlyosan, de nem életveszélyesen sérült meg. A szerencsétlenül járt embert mentőhelikopterrel szállították be a debreceni Kenézy Gyula kórház baleseti sebészetére – fűzte hozzá a mentésvezető, aki további részleteket egyelőre nem közölt az esetről.

A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Forrás: MTI