Baliról hozták haza az autós csalót 2 Nemzetközi elfogatóparancs alapján Indonéziából, Bali szigetéről hozták haza a rendőrök H. Éva magyar állampolgárt. A nőt azzal gyanúsítják, hogy 2005 első félévében rávett két személyt arra, hogy azok hamis okiratok alapján a saját nevükben hitelszerződéseket kössenek összesen négy darab személygépkocsi megvásárlásának finanszírozására, majd az így tulajdonukba került gépjárműveket harmadik személynek adják át.

A H. Éva társai által felkeresett bankok a gépjárművek megvásárlására összesen 10 751 000 Forint összegű hitelt folyósítottak. A hitelszerződések többnyire valótlan okiratok alapján készültek el, a törlesztő részleteknek pedig csak egy részét, és az is általában késve fizették be.

Ezek alapján három rendbeli jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntett, egy rendbeli nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntett, négy rendbeli közokirat-hamisítás bűntett, és négy rendbeli magánokirat-hamisítás vétség elkövetésével gyanúsítják a nőt, amely cselekményekben a magyar nő felbujtóként működött közre.

Magyarország és Indonézia között hatályos kiadatási egyezmény nincs, azonban mindkét állam belső joga alapján lehetősége van kiadatásra nemzetközi szerződés hiányában is. A mostani hazahozatal precedens értékű, mivel Indonézia először ad ki Magyarországnak körözött személyt.