Hibrid sportkocsi a Toyotától 1
Hibrid sportkocsi a Toyotától 2

Hibrid sportkocsi a Toyotától

Hibrid sportkocsi a Toyotától

Hibrid sportkocsi a Toyotától 6
Hibrid sportkocsi a Toyotától 7
Hibrid sportkocsi a Toyotától 8
Fotó megosztása:
A Toyota új roadster tanulmányt mutat be a hétvégén zajló nürburgringi 24 órás hosszútávú versenyen. A GRMN SPORTS HYBRID Concept II, amely a Gazoo Racinggel együttműködésben készült, valójában a 2010-es Tokiói Autószalonon bemutatott hasonló nevű modell továbbfejlesztett változata. Új külsőt kapott és a műszaki tartalom is átalakult.

A nyitott tetős kétüléses sportkocsiban az utasok mögött, középre beépítve találunk egy 3,5 literes V6-os benzinmotort, míg az első tengelynél kapott helyet a villanymotor. Előbbi a hátsó, utóbb az első kerekeket hajtja, 245, illetve 50 lóerős teljesítmény nyújtva.

A Toyota közlése szerint az autó maximum 1500 kilót nyom, így a 295 lóerős együttes teljesítmény, izgalmas vezetési élményt ígér. A 4,3 méteres sportkocsi könnyedén lehetne az MR2 modell utódja, ám egyelőre nem tudni a sorozatgyártásról.

Az azonban biztató, ahogy a közlemény zárul: itt beszámolnak arról, hogy a Toyota volt az első, amely nagy sorozatban hibrid jármű forgalmazását megkezdte (Prius 1997) és  kifejtik, hogy régóta aktívan kutatja a cég, hogy a hibrid technológiát versenyautókban és sportkocsikban is felhasználja.

Nosza, rajta!