Még 2010-ben jelentette be azt a programot a Ford, amelynek nyomán 2013-ig öt elektromos hajtású és hibrid modellt mutat be Európában. Ennek részeként elsőként idén jön az elektromos hajtású Transit Connect, majd Focus villanyautó, illetve a C-Max hibrid változata. Ezeket a modelleket már ismerjük, ám a 2013-ban érkező Mondeo hibridről egyelőre pletyka szinten tudni csak.

A hibrid Mondeóban 1,6 literes benzines turbómotort társítanak elektromos egységgel. A benzinmotor 160 lóerős teljesítménye mellé a villanymotor további 40-et tesz hozzá, így alakítva ki a hibrid egység 200 lóerős maximális teljesítményét.

A villanymotor a hatfokozatú duplakuplungos sebességváltó házában kap helyet, hasonlóan, mint a Porsche, a Volkswagen és a Range Rover hasonló modelljeinél. A villanymotor ilyenkor átveszi a hidrodinamikus nyomatékváltó szerepét. A hasonló hibrid modellektől megszokottan várhatóan a Mondeo is képes lesz akár villanyautóként is közlekedni, a hatótávolsága az akkumulátorban tárolt energiától függ.

Hasonlóan a többi alternatív hajtású modellhez, a Mondeo hibrid is világautó lesz, így Európa mellett más kontinenseken is piacra kerül.