Nehéz elhinni, hogy akad olyan 27 éves férfi, akinek annyira elszáll az agya miközben szüleivel veszekszik, hogy később a háznak hajtson autóval.

Pedig Hollandiában ez történt. A helyi lapokban megjelent hírek szerint a szóváltást követően az ifjú elhagyta a házat, majd visszatértekor nem kopogtatott, sőt a cipőt sem vette le belépéskor, egyenesen a nappaliba ugratott az 1990-es évjáratú Opel Calibra gázpedálját padlóig taposva.

Szerencséjére éppen véget ért a helyi Barátok Közt, így senki sem sérült meg a TV előtt ülve. Tettéért természetesen kattant a karperec, valószínűleg lesz mit megmagyarázni a részletek iránt érdeklődő biztosuraknak.


Úgy tűnik a Halálos Fegyver II. egy amerikai nőt is megihletett, aki szülei háza helyett a saját albérletét rombolta le egy pickup segítségével. Követte a film diktálta tempót, egyszerűen az autóhoz láncolt pár tartógerendát és a gázba tiport. Mindezt persze csak azután, hogy az összes ablakot betörte és a pincét is elárasztotta vízzel. Valami azt súgja, a hölgy viszonya nem volt felhőtlen a főbérlővel.


Ezek az esetek jól mutatják, aki autóba ül komoly fegyvert birtokol, és ha elönti fejét a lila köd, igen komoly pusztítást tud véghezvinni. Úgyhogy ha érezzük magunkon az őrület jeleit, felejtsük el az indítókulcsot.