Ittas vezetőkre vadásznak a rendőrök 1
Ittas vezetőkre vadásznak a rendőrök 2

Ittas vezetőkre vadásznak a rendőrök

Ittas vezetőkre vadásznak a rendőrök

Ittas vezetőkre vadásznak a rendőrök 8
Ittas vezetőkre vadásznak a rendőrök 9
Ittas vezetőkre vadásznak a rendőrök 10
Ittas vezetőkre vadásznak a rendőrök 11
Ittas vezetőkre vadásznak a rendőrök 12
Fotó megosztása:
Ittas vezetőkre vadásznak a rendőrök 13 Országos, sőt Európai Uniós szintű összehangolt akcióban ellenőrzik a autósokat a rendőr- járőrei. A cél az ittas állapotban okozott közúti balesetek számának megelőzése és csökkentése. Az autósok mellett a kerékpárosok is számíthatnak arra, hogy a rendőr megállítja őket.

A háromnapos, országos Tispol akció kiemelt célja az ittas állapotban és a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt történő járművezetők ellenőrzése, melynek részeként fokozott rendőri jelenlétre kell számítani 2011. június 9-étől 2001. június 11-éig (csütörtöktől szombatig).

A rendőrség munkatársai különböző napszakokban fogják szűrni és ellenőrizni azt, hogy a gépjármű vezetője, vagy éppen a kerékpárral közlekedő alkoholos befolyásoltság alatt áll-e. Az akció keretében nem csupán az ittas járművezetés visszaszorítása és megelőzése a cél, hanem a közlekedést veszélyeztető szabálysértők kiemelése is. Ugyanakkor a közlekedési Felügyelőséggel együttműködve ellenőrizni fogják a gépjárművek műszaki állapotát is.

Az ittas járművezetés kiemelt közlekedésbiztonsági probléma, az ittasan okozott balesetek aránya a kerékpáros és a segédmotorkerékpár-vezetők által okozott balesetek között a legmagasabb, a 25%-ot is meghaladja.